Om Junior

 

Galleri

 

Udstilling

 

 

 

 

   

Junior Anekdoter

     

 

19. april 2007

Vaner

Junior har efterhånden udvist en række fasttømrede vaner, som jeg har ladet mig fortælle, er racespecifikke.

En af disse vaner har med adskillelse at gøre. Han går i panik hvis jeg bliver væk for ham. Nu skulle man ikke tro det var muligt at blive væk for hinanden i en et-værelses lejlighed, men ikke desto mindre forsvinder jeg for ham flere gange dagligt. Det er oftest hvis jeg går på toilettet eller han har sovet på min seng og vågner desorienteret. Første tegn er den høje vedvarende miauen - og jeg er ikke i tvivl om hvem han kalder på, for han råwer højt og tydeligt "Mooooooaaaaar" igen og igen (dygtig mis - kan tale menneskesprog. Næste tegn er lyden af hans store elefantpoter henover gulvet og så går der ikke mange sekunder før der er øjenkontakt. Og så bliver jeg ellers gjort opmærksom på hvor bekymret han har været for mig og hvor højt han elsker mig og han er kææææææælen i en sådan grad at det næsten er belastende. Af selvsamme grund siger jeg pænt farvel med øjenkontakt inden jeg forlader lejligheden, så han er klar over at jeg går - vi kan jo ikke have at bettemanden går rundt og er ulykkelig imens jeg er i byen.

 

15. april 2007

Min kloge MCO
 

Ja, jeg vover mig ud på dybt vand nu ved at påstå at min MCO er klog.

Til trods for at Pia stædigt påstår det modsatte, insisterer jeg nu på at Junior har mindst en hjernecelle i kraniet - og den virker... 

Og hvad har jeg så af bevisførelse bag min påstand?

Jo....Junior har et yndlingslegetøj - eller rettere - resterne af et yndlingslegetøj. Det består nu af ca. 20 cm tyk plastiksnor med to pom-pom'er i enden der er limet sammen - og på den ene af dem er der så resterne af et øje (hvor irissen er faldet ud).

Det er hans ultimative yndlingslegetøj og han slæber ofte rundt på det for at gemme det for de andre. Hverken Gizmo eller Devi må så meget som kigge på det - så bliver Junior sur.

Og nu kommer det geniale - han har oplært mig i en leg.

Hver evig eneste aften, hvad enten jeg sidder i sofaen, er på wc, sidder ved computeren eller flyder i sengen, kommer han lige så fint løbende med sit legetøj i munden. Og det bliver lige så fint lagt enten på mit lår, ved siden af mig eller ved mine fødder. Og så sætter han sig ellers ned og er parat til at vi skal lege. Så det gør vi selvfølgelig.

Er det ikke en klog kat?

 

29. marts 2007

Vold i hjemmet
 

Kender I det?

Nogen gange overgår der en noget så voldsomt at man ikke har lyst til at tale om det? Det er pinligt, for andre vil ikke forstå hvorfor man ikke forlængst har sagt stop, jeg er jo trods alt et menneske med en egen fri vilje. Men det behøver jo ikke ske igen. Han er jo så sød ellers.

Men nu har jeg behov for at lette åget fra mine skuldre, og det går så ud over jer - håber I bærer over med mig.

De sidste mange nætter har jeg måttet gå i seng med en dundrende hovedpine på grund af gentagne slag i baghovedet. Det er bare for meget - og jeg ved ikke hvordan jeg skal stoppe det....

Voldsmanden?

Det er ingen andre end....Junior...........Forklaring:

På det nye drengekradsemiljø er der en hylde der sidder lige ved dørkarmen til køkkendøren. Det er Juniors yndlingshylde, selvom den hælder lidt (skal have købt et længere gevind til den).

Når han ligger der kan han kigge lige rundt om dørkarmen når jeg står ved komfuret og laver mad. Hylden er lige i min hovedhøjde.

Resultat: Hvis jeg går i vejen så han ikke har udsyn til komfuret og mine hænder hele tiden, får jeg et mega-dask med en kæmpepote i nakken...

Det kan gentage sig 10-20 gange i løbet af madlavningen.

Er det sædvanlig Maine Coon attitude eller har jeg vitterlig en voldskat in the making herhjemme.....
 

 

19. december 2006

Junior er skuffet over mig
 

Og hvad mener jeg så lige med det?

Jo, det skal jeg fortælle jer.

I går gik jeg amok i en oprydningsrus (langt om længe vil mange sikkert sige), og besluttede mig for at nu skulle bjerget af ragelse bag sofaen sættes i system.

Fremgangsmåde: Mig for enden af sofaen, og så blev alt ellers slynget op i sofaen, foran sofaen eller i døren ud til entreen (nej, jeg kunne hverken komme frem eller tilbage).

Frem med de dertil indkøbte IKEA papæsker, samle dem og så begynde at fylde dem, naturligvis med hensyntagen til, at det der kom i de nederste kasser, ikke skulle være det jeg skulle bruge om fem minutter.

Alt imens jeg rodede bag sofaen kunne jeg også lige tørre støv af i reolen - puha, de hylder var støvede.

Nåh, men jeg blev da færdig.....bag sofaen altså.....resten af lejligheden ser lige nu værre ud end da jeg begyndte...

Skulle lige have en puster foran computeren, da den forventede bivirkning satte ind. Stoppet næse, kløende gane og nysen helt nede fra tæerne af....ja, jeg er en skovl - jeg har husstøvmideallergi.

Da jeg senere fik pakket mig ind under dynen på sofaen for at se lidt fjernsyn, begyndte mitterne at bevæge sig frem fra deres sikre bastioner (de skulle ikke nyde noget imens jeg moslede rundt). Især Junior skulle undersøge alt der var flyttet, inden han til sidst hoppede op på dynen og satte sig på min mave.

Og der sad han så og tronede, da et nyseanfald kom over ham. Seks gange i træk nøs han, dejlige, våde nys der endte lige i knolden på mig.

Og så kiggede han på mig med det mest skuffede blik jeg nogensinde har set, som om han sagde "Hvad har jeg gjort dig, så jeg fortjener at du gør det her mod mig?" 

Vi har ligget i etager det meste af natten, og vækket hinanden med vores nys.

Gad vide hvad han siger, når jeg begynder at okse rundt igen lige om et øjeblik?

 

3. december 2006

Øjebliksbillede af en killing

 

Navn: Junior

Alder: 5 måneder og 2 dage

Kampvægt: pr. 2/12 - 3,6 kilo

Øgenavne: Ene ben, Kængurukatten, fjollehoved

Fact: kan lige nu prale med at have hele 8 hjørnetænder.....samtidigt...

 

27. oktober 2006

Leger jeres drenge også sådan?
 

Jeg har aldrig haft to hanner sammen, så jeg er altså nødt til at spørge om det er normalt?

Junior har nu boet her lige knap en måned og det går super godt. Han leger fræselege med Devi så alt omkring dem flyver som i en god efterårsstorm.

Han kan også godt ligge og sove ved siden af Gizmo, men for det meste skal de igennem et lille ritual først. Det drejer sig om en brydekamp, hvor de griber hinanden i struben med gabet, fanger hinandens ører og napper i ben, hale og nakke. Mellem disse nap, der ledsages af hyl og knurren (især fra Gizmos side) bliver der slikket ivrigt på pander, ører, poter og haler. Og så kan de ellers ligge sig til at sove ved siden af hinanden lidt - hvis altså Junior kan ligge stille..

Junior går også til angreb på Gizmo når han har lyst til lidt samspil. Det foregår enten ved at springe op på ryggen af ham bagfra eller - og allerbedst - at kaste sig om halsen på ham forfra med poterne omkring ham.

Jeg har ikke set spor af aggressioner, det skulle da lige være Gizmos vedvarende knurren, og Junior virker stadig frisk og frejdig i sin omgang med sin storebror. Meeeen.....man kan altså godt blive lidt i tvivl når de ser ud som om de er ved at gnave struben over på hinanden.....eller et af Juniors flagermuseører forsvinder ind i Gizmos store flab...

Leger jeres drenge også sådan?

 

29. september 2006

Nu er han flyttet ind
 

Jeg er ikke forsvundet helt fra jordens overflade. Jeg har bare tilbragt de sidste mange timer med at sidde og glo forelsket på det lille kræ, der flyttede ind med stort F, i går aftes klokken 23.

Alle nerver på bettemandens vegne, er blevet manet i jorden. Han har taget det hele i stiv pote og er fuldstændigt ligeglad med lidt knur, dask og hvæs fra mine to fjolser.

Kameraet har naturligvis også været i brug - det har ligget fast ved siden af mig siden vi kom ind af fordøren - så I bliver lige udsat for lidt billeder.

Devi var første kat med næsen fremme - hvilket ikke undrer mig det mindste. Alting er godt nok meget farligt...men hun er heldigvis så nysgerrig at det aldrig går helt galt.

Ellers går alting stille og roligt.

Devi holder sig så vidt muligt på afstand og observerer. Hvis den bette kommer imod hende, stikker hun af... 

Gizmo har opdaget at der er kommet en ny kat der potentielt ligger under ham i hierarkiet, så det udnytter han. Det er efterhånden blevet til et par dunk i knolden til den bette, noget han overhovedet ikke lader sig mærke med. Han er også ligeglad med at de to hvæser af ham, Gizmo hvis han kommer for tæt på og Devi hvis han kigger på hende.

Jeg tror det er begyndelsen til et smukt venskab.......

Min lillebror er også helt solgt til stanglakrids. Han kom forbi i dag, lige fra arbejde for at hilse på og han måtte give mig ret - det var den perfekte lille pelsbold, jeg har fundet mig...

 

Retur til forsiden