Retur til forside Retur til Interesser

Tegnealbum

 

Jeg er autodidakt tegner.

Jeg har tegnet siden jeg som helt lille for første gang fik en blyant i hånden.
I folkeskolen elskede jeg formningstimerne, men det var i 10. klasse i billedkunst som valgfag at jeg for alvor kom igang. Vores lærer var selv udøvende kunstmaler, og hun forstod at inspirere os alle til at arbejde med det område der sagde os mest. Altså ingen fællesundervisning i forskellige teknikker og materialer, enhver bestemte selv hvad man ville lave.

Samme år var jeg i erhvervspraktik på Kunstskolen i Randers. Stooooor skuffelse. Om jeg kunne forstå at kursisterne dernede kunne få flere uger til at gå med at tegne en rygsæk med kridt når jeg kunne gøre det til perfektion på en halv time - inklusive skygger, folder og alt muligt. Lærerne opgav mig hurtigt, så det med optræning blev der ikke meget af.

I 3.g på gymnasiet fik jeg så billedkunst og her opdagede jeg akvarellens velsignelser. Indtil da var jeg ellers kun til blyantstegninger, men nu fandt jeg ud af at man også kunne lave mange spændende ting i akvarel. Oliemaling som vi også prøvede fik mig til gengæld ikke til at gå i koma - det tager aaaaalt for lang tid til min tålmodighed.

Jeg har i 16-17 år deltaget på den årlige Censurfri udstilling i Randers Ugen, hvert år med 3 værker. Jeg har haft tegninger, akvareller, tusch-tegninger, en enkelt kultegning og fotografier med. Jeg har aldrig solgt noget, men jeg kan godt lide at folk ser på det jeg har lavet.

Jeg har ikke fået tegnet så meget i et stykke tid af flere grunde, som jeg ikke vil komme nærmere ind på her. Men jeg håber da på at vende frygteligt tilbage. Jeg har nogle projekter liggende som jeg gerne vil have ført ud i livet - stadig portrætter og stadig i blyant (hvis jeg da ikke lige får en åbenbaring og prøver noget nyt.)